27.03.2008

Termostatele de incapere



Se monteaza la cca. 1.5 m de la pardoseala, pe un perete interior, ferit de umezeala, surse de caldura sau frig locale (ferestre, calorifere, usi de acces, surse de iluminat).
Alegerea locului de amplasare trebuie facuta inainte de finisajul tencuielii, pentru a se putea poza din constructie in perete tubul de protectie respectiv.
Termostatele tip KOMFORT au in lateral un comutator al regimului de lucru:
- manual constant regim NORMAL; termostatul mentine temperatura in incapere la valoarea vizibila pe rotita
- manual constant regim ECONOMIC; termostatul mentine temperatura in incapere la valoarea de pe rotita minus 2÷6 oC, reglabila din comutatorul interior
- regim automatic. Termostatul se comuta automat de pe regimul NORMAL pe cel ECONOMIC si viceversa, functie de programarile efectuate la TIMER-ul de pe regleta de
conectare a termostatelor.
Sub rotita termostatului exista opritori pentru a fixa limita maxima si minima a domeniului de reglare.
Legatura termostatului cu regleta de cleme se face prin cablu cu 3 sau 4 fire, functie de aplicatie (cu sau fara modul TIMER). Recomand amplasarea din start a cablului cu 4 fire, pentru a face posibila oricand ulterior montarea programatorului pe regleta.
Cablul electric are sectiunea de 4(5)x1.5 mm2 si se leaga la soclul termostatului, conform semnelor respective, care corespund identic cu cele de pe bornele de conexiune ale regletei de cleme. Soclul termostatului se monteaza in doza din perete cu suruburi. Fixarea termostatului pe soclu se face in niste ghidaje apoi se actioneaza blocatorul.

Niciun comentariu: