18.02.2008

Energie solara

Avem soare din belsug.
Cantitatea de energie solara care ajunge zilnic la nivelul Pamintului este in medie de 3,4-4,4 kwh pe metru patrat.Romania se afla in zona B europeana din punct de vedere al insoririi (3,6-4,8 kwh pe metru patrat pe zi), intre tari cu o industrie solara puternica, dar cu o insorire considerabil mai mica (Germania, Suedia, Danemarca- 2,4-3,4 kwh pe metru patrat zilnic) si tarile Europei de sud (Portugalia, Spania, Italia, Grecia -4,4-5,4 kwh/mp zilnic).
Putina lume stie, dar, potrivit legislatiei din Romania ( legea nr. 372 din 13 decembrie 2005), la vinzarea imobilelor este necesar un '' certificat de performanta energetica al cladirii''. Deocamdata, documentul este facultativ, dar de la 1 ianuarie 2008 va deveni obligatoriu. Interesant este ca in functie de valorile inscrise in certificat se calculeaza pretul cladirii si impozitul perceput de autoritati pentru proprietate. Cu alte cuvinte daca ai un sistem de incalzire nepoluant, cistigi. Facem referire aici la sisteme de panouri solare si fotovoltaice.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Buna ziua. M-ar interesa sa luam legatura daca este cu putinta pentru dumneavoastra, in vederea unor discutii mai detaliate despre ceea ce ati scris, referitor la energia solara si incalzirea in pardoseala. Adresa mea de mail este chris_b3be@yahoo.com. Astept raspunsul dumneavoastra.