

Contine urmatoarele componente:
2 robineti de separare (pe tur si retur), cate o piesa de aerisire respectiv golire pe tur si retur, debitmetre fixate pe teava de tur (optiune), suporti cu mansoane de cauciuc pt. fixare pe sinele dulapului, robineti termostatabili cu dublu reglaj pe retur.
Inainte de fixarea servomotoarelor, la distribuitoarele prevazute cu debitmetre se efectueaza echilibrarea debitelor pe circuite, cu ajutorul cheitei de reglaj livrata impreuna cu distribuitorul. Capul patrat al ventilului de reglaj se afla sub capacul de plastic albastru respectiv.
In absenta servomotoarelor, inchiderea returului se face prin insurubarea capacului.
Pentru a mentine circuitul deschis, se desface capacul si eventual se insurubeaza servomotoarele. Butonul de la partea superioara a servomotorului mentine deschis circuitul si inainte de alimentarea cu curent a acestuia (de ex. pt. efectuarea probei de presiune) – functia “First-Open”. In timpul functionarii, la intreruperea alimentarii cu curent, servomotorul inchide circuitul respectiv.
Pe tur se afla dispozitivul de inchidere “Quick-Stop” sub forma unei bucse rosii, cu rol de organ de inchidere.
- la iesirea agentului termic din camp, intr-o teaca de imersie, se introduce senzorul automatizarii (1)
- tot la iesire, pe tur, se monteaza setul de dezaerare al instalatiei, fiind pct. cel mai de sus
- prin montarea saibelor (2) cu orificiu de aerisire, se poate realiza o configuratie paralel (sus) sau serie (jos) a campului de panouri. In mod uzual, pentru minimizarea pierderilor de sarcina in campul de panouri, se foloseste racordarea in paralel. In cazul sprijinirii returului instalatiei de incalzire, avem nevoie de o diferenta mai mare de temperatura tur/retur si folosim racordarea in serie.
- in cazul unui singur camp de panouri in paralel, datorita racordarii in diagonala a acestora, echilibrarea hidraulica este realizata
- in cazul a 2 sau 3 campuri de panouri in paralel, pentru o corecta echilibrare hidraulica, este obligatoriu ca traseul total tur + retur va fi identic pentru orice panou, indiferent de amplasarea sa in teren. Tot din motive de echilibrare hidraulica, trebuie sa avem acelasi numar de panouri in toate campurile.
Montajul pardoselii radiante incepe cu asezarea acesteia la perete si decuparea placii cu nuturi astfel incat sa nu avem goluri intre placa si banda. Banda perimetrala se aseaza cu striatiile la perete si se lipeste de acesta cu ajutorul benzii adezive aplicate din fabricatie pe striatii. Pe partea plana a benzii avem lipita folia de polietilena, a carei prindere trebuie sa fie pozata jos (lipita de placa cu nuturi) astfel incat ea sa se astearna peste placa si sa se poata lipi de aceasta, cu ajutorul celeilalte benzi adezive, care este aplicata pe folie. Pentru ghidare, inscriptionarea „REHAU” va fi pozitionata astfel in sus (vezi figura).
Pentru a evita fisurarea locala a sapei, in urma dilatarilor din timpul functionarii, este foarte important ca banda perimetrala sa nu aiba discontinuitati. La imbinari, se suprapun cele 2 capete minim 5 cm. La golurile in zidarie pentru usi, banda perimetrala se continua cu celelalt profil Rehau, specific rostului de dilatare.