24.03.2008

Montarea benzii perimetrale


Montajul pardoselii radiante incepe cu asezarea acesteia la perete si decuparea placii cu nuturi astfel incat sa nu avem goluri intre placa si banda. Banda perimetrala se aseaza cu striatiile la perete si se lipeste de acesta cu ajutorul benzii adezive aplicate din fabricatie pe striatii. Pe partea plana a benzii avem lipita folia de polietilena, a carei prindere trebuie sa fie pozata jos (lipita de placa cu nuturi) astfel incat ea sa se astearna peste placa si sa se poata lipi de aceasta, cu ajutorul celeilalte benzi adezive, care este aplicata pe folie. Pentru ghidare, inscriptionarea „REHAU” va fi pozitionata astfel in sus (vezi figura).

Pentru a evita fisurarea locala a sapei, in urma dilatarilor din timpul functionarii, este foarte important ca banda perimetrala sa nu aiba discontinuitati. La imbinari, se suprapun cele 2 capete minim 5 cm. La golurile in zidarie pentru usi, banda perimetrala se continua cu celelalt profil Rehau, specific rostului de dilatare.

3 comentarii:

Anonim spunea...

MULTUMESC, mult pentru toate explicatiile date referitor la incalzirea prin pardoseala.as fi interesat sa aflu mai in detaliu anumite probleme legate de incalzire in pardoseala si panouri solare!poate cineva sa ma ajute!scheme calcule sau mod practic de lucru!multumesc

Anonim spunea...

multumesc dnul NICU!!

Ionut spunea...

Ce probleme pot aparea daca banda perimetrala este montata cu folia de polietilena in partea de sus? Daca s-a montat deja in acest fel, este necesara desprinderea ei si reasezarea cu banda in jos?